Lediga jobb

Area Sales Manager - Väst

Hjälp oss att göra världen till en bättre plats genom att minska energiförbrukningen och CO2-utsläppen! Nu söker Paroc en Area Sales Manager till region väst.

Om PAROC

PAROC står för energieffektiva och obrännbara isolerings lösningar av stenull för nybyggnation, renovering, VVS-lösningar & industriapplikationer.

Genom vår 80-åriga historia har vi fått ett välförtjänt rykte för hög produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet bland proffsbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industriella byggentreprenörer. Idag är vi marknadsledande, räknat i marknadsandel, på våra huvudmarknader i Finland, Sverige och Baltikum, inom såväl byggisolering som teknisk isolering. Dessutom har PAROC-produkter starka positioner som utmanare till nuvarande marknadsledare i Polen, Tyskland, Storbritannien och Norge.

År 2018 blev Paroc en del av Owens Corning. Owens Corning utvecklar, tillverkar och marknadsför isolerings-, tak- och glasfiberkompositer. För mer information om Owens Corning, besök www.owenscorning.com.

Vi erbjuder

  • En internationell gemenskap av proffs, där lagarbete, respekt, stöd, vänlighet och mångfald värderas högt.
  • Möjlighet att i stor utsträckning planera och styra din egen tid.
  • Marknadsledande produkter där vi varje dag bidrar till att göra världen till en bättre plats genom att minska energiförbrukningen och CO2-utsläppen!
  • En kultur där du uppmuntras att vara ambitiös och ta initiativet när du ser en möjlighet att förbättra saker.
  • Ett utmanande och dynamiskt arbete där individuella bidrag är mycket uppskattade.
  • En miljö där talang tas till vara och du ges möjligheter att utvecklas i din roll och att göra karriär, här erbjuds alltifrån utbildningar och support på jobbet.

Om rollen

Som Area Sales Manager eller kundansvarig regionsäljare, som vår interna titel är, ingår du i team byggisolering och ansvarar för försäljningen av PAROC:s byggisolering inom region väst som innefattar Västra Götaland, Halland, Bohuslän, Dalsland och Värmland.

Våra kunder är idag de marknadsledande byggvaruhandlarna i Sverige och byggföretag samt föreskrivande konstruktörer. I denna roll kommer stort fokus ligga på att bearbeta och skapa långsiktiga relationer med byggföretagen.

Din vardag består av proaktiv, uppsökande försäljning gentemot byggbolagen för att sälja in PAROC:s produkter till både stora och små byggprojekt. Du drivs av att bryta ny mark och att skapa nya relationer. Som kundansvarig regionsäljare ansvarar du även för återförsäljarna inom distriktet och säkerställer en god, långsiktig relation och en hög tillgänglighet samt tillhörande administration, allt med en god struktur i arbetet.

Du utgår från hemmakontor i regionen. Möjlighet finns också att utgå från vårt kontor i Skövde. Givetvis håller du koll på marknadstrender och konkurrens på din marknad och driver ditt distrikt framåt och rapporterar till Teamleader Micael Raak.

Dina teamkollegor sitter utspridda i landet men med ett gott samarbete hjälper ni kunderna till bästa isolerings lösning till deras byggprojekt.

Här kan du läsa om vad din nya kollega Maria säger om hur jobbet som säljare på Paroc.

Om dig

Du är en person som drivs av resultat och som älskar att följa dina egna siffror och se resultatet av ditt hårda arbete. Självledarskapet är lika självklart rotat hos dig som att lägga in mötesanteckningar i CRM efter ett avslutat kundmöte.

Du är en person med pondus som kan ”ta ett rum” och samtidigt planera och strukturera din tid med en imponerande proaktivitet. Din affärsmässighet genomsyrar allt du gör, från hur du möter kunder till hur du översätter deras behov till vårt värdeerbjudande och prissättning. Du arbetar målinriktad och har ett öppet sinne för nya möjligheter, med en förmåga att upprätthålla ordning och reda även i de mest hektiska situationerna.

Du är nyfiken på kundernas behov och hur du kan skapa mervärde genom att kombinera din tekniska förståelse för byggnadsteknik med värdeskapande försäljning. Du har en naturlig strävan efter att kontinuerligt förbättra våra processer, där du ser CRM och andra tekniska verktyg som möjligheter att öka effektiviteten och skapa bättre resultat. Dessutom agerar du alltid efter höga etiska och moraliska normer, vilket gör dig till en pålitlig och respekterad kollega. 

Formella krav:

  • Tidigare erfarenhet av att framgångsrikt jobbat med uppsökande försäljning gentemot byggbolag och du har med din tidigare erfarenhet en god förståelse för hur byggbranschen fungerar
  • Van att jobba i Team och att vara en lagspelare i vårt framgångsrika säljteam
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Engelska är vårt koncernspråk.
  • Initiativtagande, konsultativ och en förmåga att skapa förtroende hos kund.
  • Strukturerat arbetssätt och en van användare av IT system, såsom CRM och Excel.
  • Du är skicklig på att planera din tid och att arbeta effektivt.
  • Körkort B
  • Akademisk examen inom teknik eller ekonomi eller försäljning/marknadsföring meriteras (eller likvärdig exempelvis IHM.)

Ansökan

Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vi uppskattar om du tar dig tid att svara på urvalsfrågorna i samband med din ansökan. Det går fort och ersätter det personliga brevet

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Johanna Nygren.  Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna på: johanna.nygren@salesonly.se. Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan – finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Läs om mina kollegor